Isteni tejfölös sütemények, amikből nem elég csak egy adagot sütni!

A tejföl nem csak a pörköltre és a bablevesbe jó, hanem elképesztően finom édességeket készíthetünk vele.

null

A tejföl nem csak a pörköltre és a bablevesbe jó, hanem elképesztően finom és krémes süteményeket is készíthetünk vele, a tiramisutól az áfonyatortáig! A mindmegette.hu cikkében megismerhetünk néhány tejföllel készült, felejthetetlen desszertet, amivel garantált a siker!

A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

TEJFÖLÖS KEVERT SÜTI

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csip só
  • 1 csom sütőpor
  • 30 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 tejföl
  • 10 dkg tortadara

A kenéshez:

  • liszt
  • margarin

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A sütőt előmelegítjük, egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal, és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük).
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a sütőport. Egy másik tálban a cukrot a tojásokkal elkeverjük, majd a tejfölt is belekanalazzuk. A két részt alaposan összekeverjük, majd a tortadarát is beleszórjuk.
  3. Az előkészített tepsibe simítjuk a masszát. 170 fokon 35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, felszeleteljük és meghintjük porcukorral.

TEJFÖLÖS KOCKA KIVIVEL

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg liszt
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 3 ek porcukor
  • 40 dkg tejföl
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 db citrom
  • 4 db kivi

A tetejére:

  • 1 csomag tortazselé (színtelen)
  • 1 ek cukor
  • pár csepp citromlé
  • 2,5 dl víz

ÁFONYÁS KRÉMPITE

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

  • 25 dkg fehér tönkölyliszt
  • 8 dkg xilit
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 1 tk sütőpor

A töltelékhez:

  • 3 db tojásfehérje
  • 1 csip só
  • 15 dkg xilit
  • 30 dkg tejföl
  • 1 poh görög joghurt
  • 4 ek tönkölyliszt
  • 1 db citrom
  • 1 tk vaníliakivonat

A szóráshoz:

  • 2 ek kekszmorzsa

A tetejére:

  • 15 dkg áfonya
  • 1 mk kardamom

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd két részre osztjuk, és folpackba csomagolva az egyik részt a hűtőbe, a másikat a mélyhűtőbe tesszük.
  2. A töltelék elkészítéséhez a tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük habbá verni, amikor már félig felverődött, kisebb adagokban hozzászórjuk az édesítőt és kemény habbá verjük.
  3. Simára keverjük a tejfölt, a joghurtot és a lisztet, ízesítjük citromhéjjal, vaníliával, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.
  4. A tésztát egy 25 x 25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, az alját villával megszurkáljuk, megszórjuk kekszmorzsával és ráöntjük a tölteléket.
  5. A tetejére rászórjuk az áfonyát, ráreszeljük a fagyos tésztát, majd megszórjuk őrölt kardamommal.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Teljesen hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.

KRÁTER SÜTI, AVAGY PUDINGOS, TEJFÖLÖS KEDVENC

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 db tojás (közepes)
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj

A pudinghoz:

  • 9 dl tej
  • 6 ek kristálycukor
  • 2 csomag pudingpor (lehet, csak vanília, de van, aki két színű pudingport használ vaníliát, puncsot is)

A tetejére:

  • 2 kis pohár tejföl
  • 4 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS

  1. A kráter szelet elkészítéséhez a tojásfehérjét felverjük. Az öt tojás sárgáját elkeverjük a cukorral és a vanilincukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral kevert lisztet, a kakaót, és óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásokat, a végén összeforgatjuk.
  2. Lisztezett, esetleg sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a masszát, majd közben a tasakon lévő használati utasítás szerint felfőzött pudingot is vizes kanállal elosztjuk. Ezért hívják kráter szeletnek, mert a sütés során, puding kráterek keletkeznek, és ha felvágjuk a sütit, nagyon szép lesz a többszínű végeredmény.
  3. A sütit 180 fokon sütjük, de nem árt elvégezni a tűpróbát sem. Mikor kivettük a sütőből, kicsit pihentetjük, hűtünk rajta, majd a tejföllel elkevert porcukros, vaníliás cukros masszát egyenletesen a tetejére simítjuk.

További mennyei tejfölös sütemények receptjeiért és az édességekről készült képekért nézze meg a teljes cikket a Mindmegette oldalán!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.