Mustáros csirkemell sütőtökkel - amikor a hús és a köret együtt sül!

Jelentős időt megspórolunk, ha egyben sütjük a kettőt, és zamatosabb lesz fogás.

null

Jelentős időt megspórolunk, ha egyben sütjük a húst és a köretet, ráadásul egy gazdagabb és zamatosabb fogás lesz a jutalmunk. Gasztrogabó most egy szuper mézes-mustáros csirkemellet hozott, melyet sütőtökkel és zöldbabbal sütött meg. Megéri kipróbálni – áll az ígéret a mindmegette.hu cikkében.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 tk dijoni mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • bors
  • friss kakukkfű
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 tk méz
  • 4 db csirkemell
  • 1 db sütőtök
  • 25 dkg zöldbab
  • friss petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A mézes-mustáros csirke elkészítéséhez a mustárt összekeverjük az áttört fokhagymával, a citrom kifacsart levével, sóval és borssal, néhány ág friss kakukkfű lecsipkedett leveleivel, 3 ek olívaolajjal és a mézzel.
  2. A mézes-mustáros pácba beleforgatjuk a feldarabolt csirkemellet, és néhány óráig pihentetjük benne.
  3. A megpucolt, felkockázott sütőtököt és a megtisztított, összevágott zöldbabot (ha mirelit, kiolvasztott, lecsöpögtett, ha konzerv, szintén lecsöpögtetett) nagyobb tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, majd ráfektetjük a pácolt csirkemelleket.
  4. Végül 170 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40-45 perc alatt készre sütjük.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.