Jelentős időt megspórolunk, ha egyben sütjük a húst és a köretet, ráadásul egy gazdagabb és zamatosabb fogás lesz a jutalmunk. Gasztrogabó most egy szuper mézes-mustáros csirkemellet hozott, melyet sütőtökkel és zöldbabbal sütött meg. Megéri kipróbálni – áll az ígéret a mindmegette.hu cikkében.
HOZZÁVALÓK:
- 1 tk dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- só
- bors
- friss kakukkfű
- 5 ek olívaolaj
- 1 tk méz
- 4 db csirkemell
- 1 db sütőtök
- 25 dkg zöldbab
- friss petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- A mézes-mustáros csirke elkészítéséhez a mustárt összekeverjük az áttört fokhagymával, a citrom kifacsart levével, sóval és borssal, néhány ág friss kakukkfű lecsipkedett leveleivel, 3 ek olívaolajjal és a mézzel.
- A mézes-mustáros pácba beleforgatjuk a feldarabolt csirkemellet, és néhány óráig pihentetjük benne.
- A megpucolt, felkockázott sütőtököt és a megtisztított, összevágott zöldbabot (ha mirelit, kiolvasztott, lecsöpögtett, ha konzerv, szintén lecsöpögtetett) nagyobb tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, majd ráfektetjük a pácolt csirkemelleket.
- Végül 170 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40-45 perc alatt készre sütjük.