időjárás 4°C Karola , Károly 2023. január 28.
logo

Újabb tíz névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Mustáros csirkemell sütőtökkel - amikor a hús és a köret együtt sül!

Forrás: Mindmegette
2021.10.17. 15:33
borítókép

Jelentős időt megspórolunk, ha egyben sütjük a kettőt, és zamatosabb lesz fogás.

Jelentős időt megspórolunk, ha egyben sütjük a húst és a köretet, ráadásul egy gazdagabb és zamatosabb fogás lesz a jutalmunk. Gasztrogabó most egy szuper mézes-mustáros csirkemellet hozott, melyet sütőtökkel és zöldbabbal sütött meg. Megéri kipróbálni – áll az ígéret a mindmegette.hu cikkében.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 tk dijoni mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • bors
  • friss kakukkfű
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 tk méz
  • 4 db csirkemell
  • 1 db sütőtök
  • 25 dkg zöldbab
  • friss petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A mézes-mustáros csirke elkészítéséhez a mustárt összekeverjük az áttört fokhagymával, a citrom kifacsart levével, sóval és borssal, néhány ág friss kakukkfű lecsipkedett leveleivel, 3 ek olívaolajjal és a mézzel.
  2. A mézes-mustáros pácba beleforgatjuk a feldarabolt csirkemellet, és néhány óráig pihentetjük benne.
  3. A megpucolt, felkockázott sütőtököt és a megtisztított, összevágott zöldbabot (ha mirelit, kiolvasztott, lecsöpögtett, ha konzerv, szintén lecsöpögtetett) nagyobb tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, majd ráfektetjük a pácolt csirkemelleket.
  4. Végül 170 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40-45 perc alatt készre sütjük.