Szedres-túrós pite, egy kis gyümölcslekvárral

Mindent hozzáadunk a töltelékhez és rákanalazzuk az elősütött pitére, majd a szederrel díszítjük a tetejét.

null

Elkészítés: 

  1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, vagy margarinnal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval, majd fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett deszkán kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a piteforma, majd belesimítjuk a formába. Villával helyenként megszurkáljuk, aztán előmelegített sütőben 10 percet alatt elősütjük.
  3. Az szedren kívül mindent összekeverünk a töltelékhez és rákanalazzuk az elősütött pitére, majd egyenletesen elosztva a szedret is rászorjuk.
  4. Visszatesszük a sütőbe, aztán 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, megkenjük a tetejét vegyes erdei gyümölcslekvárral.
Szedres-túrós pite

A teljes receptet ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.