Tartalmas őszi ebéd: káposztás-almás-tarjás egytál

Ha egy laktató, húsos ebédre vágyik, ezzel a fogással garantáltan nem lőhet mellé!

null

Ha egy laktató, húsos ebédre vágyik, ezzel a fogással nem lőhet mellé! A savanyú káposzta, az alma és a tarja együtt sütve egyszerűen mennyei, garantált belőle a repeta. Hétvégi ebédnek is kiváló, próbáltja ki ön is – szól a biztatás a mindmegette.hu cikkében.

HOZZÁVALÓK:

  • 4 szelet sertéstarja
  • bors
  • fűszerpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1/2 kg szálas savanyú káposzta
  • 1 mk köménymag
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db alma
  • 5 szem krumpli

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A húsokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk paprikával és bedörzsöljük a megtisztított, áttört fokhagymával.
  2. Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal, és elrendezgetjük rajta a káposztát. Megszórjuk a köménymaggal, majd szétterítjük rajta a megtisztított, felszeletelt hagymát. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk.
  3. Ez után következik a cikkekre vágott alma és krumpli, szintén megsózzuk. Végül ráfektetjük a hússzeleteket, ezt is vékonyan meglocsoljuk olajjal, lefedve sütjük a 200 fokos sütőben 90 percet, majd alufólia nélkül még rápirítunk.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.