A hét különlegessége: vörösboros gombakrémleves

Próbáljon ki új ízeket és főzze meg három lépésből ezt az ízletes krémlevest.

null
Fotó: Mindmegette

Elkészítés:

  1. A lábasban felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombafejeket, és 6 percig pároljuk. Ezután beleforgatjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát, és a zöldségeket további 3 percig pároljuk.
     
  2. Felöntjük a gombás keveréket a borral, és nagy lángon elforraljuk az alkoholt. Azután felöntjük az alaplével, valamint a tejszínnel, majd ízesítjük a levest némi sóval és a szárított kakukkfűvel.
     
  3. A leveshez adjuk az egy kevés vízzel simára kevert étkezési keményítőt, és sűrűre főzzük. Ha szükséges, ismét megsózzuk, végül egy kevés borssal ízesítjük. Azonnal tálaljuk. 

    Az eredeti cikk ITT olvasható.

    Borítókép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.