Isteni és elronthatatlan: almás-diós kocka

Az alma és a dió találkozásából szó szerint isteni desszert fog kisülni.

null
Fotó: Mindmegette

Elkészítés:

  • Az egyszerű diós-almás kockához egy közepes tepsit (20x30 cm) kibélelünk sütőpapírral. 
  • A lisztet egy tálba szórjuk, majd elkeverjük a szódabikarbónával és a fehéjjal. 
  • A tojást simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  • Beleöntjük az olajat, majd belereszeljük a meghámozott almát. 
  • Beleszórjuk a diót, majd a lisztet és jól elkeverjük. Végül a tejföllel lazítjuk.
  • A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, és 180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük. 
  • Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, porcukorral bőven megszórjuk, és felszeleteljük.

    Az eredeti cikk ITT olvasható.

    Borítókép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.