Márványos kuglóf, a kihagyhatatlan ünnepi klasszikus

A karácsonyi készülődés nem telhet el sütés nélkül. A legtöbb család ünnepi finomságai között szerepel a kuglóf.

null

Ezt a puha, illatos kis édességet számtalan módon variálhatjuk, ám talán mégis a márványos változatát szeretjük leginkább. Ha nem próbálta még ezt a receptet, akkor itt az ideje, hogy az idei adventi készülődést ezzel az ünnepi kuglóffal tegye még varázslatosabbá – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csom sütőpor
  • 1 csip só
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 3 ek kakaópor
  • 5 dkg cukor
  • vaj a formához
  • liszt a formához
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 ek vaj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A márványos kuglóf elkészítéséhez a lisztet a robotgép keverőtáljába öntjük, hozzáadjuk a sütőport és a sót. Beledobjuk a puha vajat, a cukrot, majd elkezdjük összekeverni a gép segítségével. Ezután beletesszük egyesével a tojásokat és a tejet is.
  2. A kész tésztát elfelezzük.
  3. Összekeverünk 3 evőkanál kakaóport 5 dkg cukorral és 4 evőkanál meleg vízzel, aztán hagyjuk hűlni, majd keverjük az egyik tésztához.
  4. A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük. Ezután egy merőkanállal felváltva merünk a két tésztából a formába, majd késsel kicsit mintásra keverjük.
  5. 175 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.
  6. Miután kihűlt, olvasztott csokoládét csorgatunk rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.