Ezt a puha, illatos kis édességet számtalan módon variálhatjuk, ám talán mégis a márványos változatát szeretjük leginkább. Ha nem próbálta még ezt a receptet, akkor itt az ideje, hogy az idei adventi készülődést ezzel az ünnepi kuglóffal tegye még varázslatosabbá – olvasható a mindmegette.hu cikkében.
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg liszt
- 1 csom sütőpor
- 1 csip só
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 3 db tojás
- 2 dl tej
- 3 ek kakaópor
- 5 dkg cukor
- vaj a formához
- liszt a formához
- 20 dkg étcsokoládé
- 3 ek vaj
ELKÉSZÍTÉS:
- A márványos kuglóf elkészítéséhez a lisztet a robotgép keverőtáljába öntjük, hozzáadjuk a sütőport és a sót. Beledobjuk a puha vajat, a cukrot, majd elkezdjük összekeverni a gép segítségével. Ezután beletesszük egyesével a tojásokat és a tejet is.
- A kész tésztát elfelezzük.
- Összekeverünk 3 evőkanál kakaóport 5 dkg cukorral és 4 evőkanál meleg vízzel, aztán hagyjuk hűlni, majd keverjük az egyik tésztához.
- A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük. Ezután egy merőkanállal felváltva merünk a két tésztából a formába, majd késsel kicsit mintásra keverjük.
- 175 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.
- Miután kihűlt, olvasztott csokoládét csorgatunk rá.