Egy megúszós sajtos-ropogós vendégváró, ha kifutott az időből

Mindenkivel előfordult már, hogy kicsúszott az időből. Semmi gond, ezzel megmenti az estét!

null

Mindenkivel előfordult már, hogy kicsúszott az időből és alig maradt egy órája, hogy összehozzon valamilyen vendégvárót. Nos, következő sajtos ropogós erőssége az, hogy mindössze fél órát kell rászánni az elkészítésére. Amilyen egyszerű, annyira eteti magát – tudtuk meg a mindmegette.hu cikkéből.

Fotó: Képernyőkép/Youtube

Ha egy igazán finom és kiadós vendégvárót kell készítenie rövid időn belül, akkor nyugodt szívvel ajánljuk ezt a villámgyors sajtos ropogóst. Ne essen pánikba, ha nem tud sütni. Mindössze egy csomag leveles tésztára, sóra, egy tojásra, egy kevés sajtra, vajra, és egy sütőre lesz szüksége. A receptet érdemes elmenteni későbbre is, hiszen bármikor jól jöhet.

 

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag leveles tészta
  • olvasztott vaj a kenéshez
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 10 dkg reszelt sajt (füstölt és sima keveréke)

ELKÉSZÍTÉS

  1. Kiterítjük a leveles tésztát egy sima felületen, majd megkenjük az olvasztott vajjal és megsózzuk.
  2. A tésztát kiszúrjuk tetszőleges formákkal (kör, csillag, fenyőfa, stb.), majd az így elkészült figurákat szellősen egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Végül megkenjük az összes tetejét a felvert tojással, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Használhatunk füstölt és síma sajt keveréket is.
  3. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, majd 10-15 perc alatt készre sütjük a sajtos ropogóst. Akkor jó, ha már szép aranysárga, a sajt pedig megpirult a tetején.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.