Így készül a tökéletes empanada, a spanyol húsos batyu

Isteni, omlós, vajas tésztába csomagolt pikáns marharagu: ez az empanada, a spanyol töltött batyu.

null

Az empanada az autentikus chimicurri mártogatóssal tökéletes vendégváró, de egy nagy adag friss salátával tökéletes ebédre vagy vacsorára is – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

Fotó: Képernyőkép/Videa

Az apróbb vagy nagyobb lepényt nálunk viszonylag kevesen ismerik, pedig az empanada jó választás lehet, ha nagyobb mennyiségű ember számára szeretnénk valami finomat kínálni, hiszen a tartalmas, raguval töltött pitéből mindenkinek juthat egy szelet, ha pedig apróbb félhold formában készítjük el, akkor kitűnő partifalat, de kirándulásra, strandra vagy munkába is vihető. A klasszikus tölteléke viszonylag közel áll a mi pörköltünkhöz, de szinte bármivel megtölthető, amivel csak szeretnénk!

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 kk só
  • 17 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 0,6 dl víz

A töltelékhez:

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk kurkuma
  • 50 dkg darált hús
  • bors
  • 1 db tojás a kenéshez

A chimicurri mártogatóshoz:

  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál zellerzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db újhagyma
  • 1/4 db kaliforniai paprika
  • 2 ek vörösborecet
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 dl olívaolaj
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.