Az empanada az autentikus chimicurri mártogatóssal tökéletes vendégváró, de egy nagy adag friss salátával tökéletes ebédre vagy vacsorára is – olvasható a mindmegette.hu cikkében.
Az apróbb vagy nagyobb lepényt nálunk viszonylag kevesen ismerik, pedig az empanada jó választás lehet, ha nagyobb mennyiségű ember számára szeretnénk valami finomat kínálni, hiszen a tartalmas, raguval töltött pitéből mindenkinek juthat egy szelet, ha pedig apróbb félhold formában készítjük el, akkor kitűnő partifalat, de kirándulásra, strandra vagy munkába is vihető. A klasszikus tölteléke viszonylag közel áll a mi pörköltünkhöz, de szinte bármivel megtölthető, amivel csak szeretnénk!
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 kk só
- 17 dkg vaj
- 1 db tojás
- 0,6 dl víz
A töltelékhez:
- 1 dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk oregánó
- 1 tk római kömény
- 1 tk kurkuma
- 50 dkg darált hús
- só
- bors
- 1 db tojás a kenéshez
A chimicurri mártogatóshoz:
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szál zellerzöld
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db újhagyma
- 1/4 db kaliforniai paprika
- 2 ek vörösborecet
- 1/2 db citrom leve
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors