Ha hétvégén, vagy esetleg szabadnapokon nem akar túl sok időt a konyhában tölteni, akkor az olyan villámkaják jönnek jól, mint ez a cukkinis tésztasaláta jó kis joghurtos öntettel nyakon öntve. Ha nekilát otthon az elkészítésének, akkor úgy számoljon, hogy mindössze fél órára lesz szüksége. Hűtőben kiválóan eláll – derül ki a mindmegette.hu cikkéből.
Egyáltalán nem nehéz összedobni ezt a fantasztikusan finom cukkinis tésztasalátát. Tovább könnyít a helyzeten receptvideónk is, amiből nem csak az alapokat, hanem egy szuper joghurtos öntet elkészítését is elsajátíthatod. A szarvacskatészta helyett más tésztával is próbálkozhatsz, de tapasztalatunk szerint ez a legjobb. A lényeg, hogy kisebb szemű legyen és semmi képen nem spagetti. A hűtőben két napig biztosan eláll.
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg szarvacskatészta
- só
- 1 db cukkini (kb. 200 g-os)
- 5 dkg aszalt paradicsom
- 2 ek olaj
- 2 ek balzsamecet
Az öntethez:
- 20 dkg natúr joghurt
- 10 dkg majonéz
- 1 csipet kristálycukor
- só
- frissen őrölt bors
- 1 csokor bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS
- Kifőzzük a tésztát forrásban lévő sós vízben a csomagolásán olvasható útmutatás szerint. Ha elkészültünk vele, leszűrjük és lecsepegtetjük. A megmosott cukkinit és az aszalt paradicsomot felkockázzuk.
- Egy serpenyőben a felhevített olajon a cukkinit néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a balzsamecetet. Néhány percig pároljuk, azután levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
- Az öntethez egy tálban simára keverjük a joghurtot a majonézzel és a cukorral, valamint ízlés szerint sóval és borssal. A megmosott, megszárogatott bazsalikomról lecsipkedjük a leveleket, aztán félreteszünk néhányat. A maradékot durvára aprítjuk, és a joghurtos-majonézes öntetbe keverjük.
- Beleforgatjuk az öntetbe a tésztát a paradicsomos cukkinivel együtt, majd sózzuk, borsozzuk. A tésztasalátát a félretett bazsalikomlevelekkel tálaljuk.