Elkészítés:
- A mézes krémeshez első lépésben a megszokott módon pudingot főzünk, majd jól kihűtjük, közben külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
- A mézes krémes tésztájához a szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül), és jól összedolgozzuk. Majd kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjuk a 2 evőkanál tejjel összekevert kakaóport. A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen 4 lapot sütünk.
- A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra (az én tepsim 25 x 35 cm), feltekerjük a sodrófára, és az előmelegített (felforrósított) és jól bevajazott tepsire fektetjük, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
- Amíg sülnek a tésztáink megnézhetjük, hogy kihűlt-e már a pudingunk, ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb. 1/3 részét kivesszük, és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.
- A máz hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy picit berakjuk a hűtőbe.
- Az első lap az egyik kakaós lap, erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat, erre a kakaós krémet, aztán a másik világos tésztalap, erre a világosabb puding, végül a megmaradt kakaós tésztalap. Rákenjük a mázat, megszórhatjuk egy kis dekorcukorral, reszelt csokoládéval.
- 1 éjszakára hűtőbe rakjuk pihenni, másnap felszeleteljük.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Borítókép: Krémes (Fotó: Mindmegette)