Ha van otthon réteslap, tényleg pillanatok alatt elkészítheti ezeket a ropogós tésztába bújtatott, áfonyalekváros sajtfalatokat. Olyan finom, hogy pillanatok alatt el fognak fogyni, érdemes belőle rögtön dupla adaggal készíteni – olvasható a mindmegette.hu cikkében.
Nemcsak karácsonyra, de akár szilveszterre is tökéletes vendégváró lehet, ugyanis mennyei, pofonegyszerű és villámgyors. Csak megtöltjük a réteslapokat a sajtos-áfonyás-mandulás töltelékkel, a többi pedig a sütő dolga. Bő fél óra alatt simán összedobható!
HOZZÁVALÓK
- 1 csom réteslap
- 5 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg brie sajt
- 27,5 dkg áfonyalekvár
- 0,25 bögre mandulalevél
- 1 tk szezámmag
- friss rozmaring
ELKÉSZÍTÉS
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
- Kiterítjük a réteslapokat a munkafelületre.
- Felvágjuk 9 részre a nagy tésztát. A négyszögeket megkenjük vajjal, ráteszünk egy hosszúkás brie sajt szeletet, ezt megkenjük egy kevés áfonya lekvárral, majd megszórjuk a mandulával.
- Óvatosan feltekerjük a sajttal töltött réteslapocskákat, és csavarunk a két végén, mintha szaloncukor lenne.
- Megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a szezámmaggal.
- Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt készre sütjük.