Villámgyors vendégváró karácsonyra: réteslapba csomagolt sajtfalatok

Ezek a ropogós, tésztába bújtatott, áfonyalekváros sajtfalatok pillanatok alatt el fognak fogyni.

null

Ha van otthon réteslap, tényleg pillanatok alatt elkészítheti ezeket a ropogós tésztába bújtatott, áfonyalekváros sajtfalatokat. Olyan finom, hogy pillanatok alatt el fognak fogyni, érdemes belőle rögtön dupla adaggal készíteni – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

 

Nemcsak karácsonyra, de akár szilveszterre is tökéletes vendégváró lehet, ugyanis mennyei, pofonegyszerű és villámgyors. Csak megtöltjük a réteslapokat a sajtos-áfonyás-mandulás töltelékkel, a többi pedig a sütő dolga. Bő fél óra alatt simán összedobható!

 

HOZZÁVALÓK

  • 1 csom réteslap
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg brie sajt
  • 27,5 dkg áfonyalekvár
  • 0,25 bögre mandulalevél
  • 1 tk szezámmag
  • friss rozmaring

 

ELKÉSZÍTÉS

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
  2. Kiterítjük a réteslapokat a munkafelületre.
  3. Felvágjuk 9 részre a nagy tésztát. A négyszögeket megkenjük vajjal, ráteszünk egy hosszúkás brie sajt szeletet, ezt megkenjük egy kevés áfonya lekvárral, majd megszórjuk a mandulával.
  4. Óvatosan feltekerjük a sajttal töltött réteslapocskákat, és csavarunk a két végén, mintha szaloncukor lenne.
  5. Megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a szezámmaggal.
  6. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt készre sütjük.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.