ELKÉSZÍTÉS
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 13x23 cm-es sütőformát kikenünk vajjal, majd kilisztezzük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a sóval.
- Egy másik tálban a puha vajat habosra keverjük a 17,5 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beledolgozzuk a tejet, végül adagonként beleforgatjuk a lisztes keveréket.
- A tésztát a formába töltjük, és az előmelegített sütő középső részében aranyszínűre sütjük 50-60 perc alatt. Tűpróba után kivesszük a sütőből és a formában hűlni hagyjuk.
- Közben a citromléből és 3 tk cukorból közepes tűzön szirupot főzünk 3-5 perc alatt. A süteményt fogvájóval megszurkáljuk, és egyenletesen megöntözzük a sziruppal.
- A tejfölhöz apránként annyi porcukrot keverünk, hogy sűrűn folyós masszát kapjunk. Eloszlatjuk a sütemény tetején, végül száradni hagyjuk kb. 15 percig. Tetszés szerint vékony csíkokra metélt citromhéjjal megszórva tálaljuk.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Borítókép: Az étel (Fotó: Mindmegette)