Madártej, ahogy Buday Péter séf készíti

A kiszaggatott, megfőtt galuskákat a vaníliasodó tetejére halmozzuk, majd tálaljuk.

null

Elkészítés:

  1. A madártej elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojássárgákat a tejjel, az édesítőszer felével, a vaníliával, és a keményítővel alaposan elkeverjük. Vízgőz felett egy fémtálban, folyamatos kevergetés mellett összefőzzük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom- és narancshéjat. Ha már sűrű, levesszük a gőzről.
  3. Hagyjuk kihűlni, majd kikeverjük a vajjal. A kész vaníliasodót tálkákba töltjük.
  4. A tojások fehérjéből kemény habot verünk robotgép segítségével a maradék édesítőszerrel.
  5. Két evőkanál segítségével, egy tányérra galuskákat szaggatunk a kemény tojáshabból, és mikrohullámú sütőben, 900 watton, kb. 20-25 másodperc alatt megfőzzük.
  6. A kiszaggatott, megfőtt galuskákat a vaníliasodó tetejére halmozzuk, majd tálaljuk.

 

Nézze meg videón, hogyan készíti Buday Péter séf a madártejet:

 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Az étel (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.