Elkészítés:
- A madártej elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk.
- A tojássárgákat a tejjel, az édesítőszer felével, a vaníliával, és a keményítővel alaposan elkeverjük. Vízgőz felett egy fémtálban, folyamatos kevergetés mellett összefőzzük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom- és narancshéjat. Ha már sűrű, levesszük a gőzről.
- Hagyjuk kihűlni, majd kikeverjük a vajjal. A kész vaníliasodót tálkákba töltjük.
- A tojások fehérjéből kemény habot verünk robotgép segítségével a maradék édesítőszerrel.
- Két evőkanál segítségével, egy tányérra galuskákat szaggatunk a kemény tojáshabból, és mikrohullámú sütőben, 900 watton, kb. 20-25 másodperc alatt megfőzzük.
- A kiszaggatott, megfőtt galuskákat a vaníliasodó tetejére halmozzuk, majd tálaljuk.
Nézze meg videón, hogyan készíti Buday Péter séf a madártejet:
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Borítókép: Az étel (Fotó: Mindmegette)