Elkészítés:
1. A túrót a tojással jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a sót. Összegyúrjuk, és állni hagyjuk kb. 5 percig.
2. Közben kb. 2-3 ujjnyi olajat felforrósítunk egy lábasban.
3. Ha felhevült az olaj (egy kis darab tésztával ellenőrizhetjük), mérsékeljük alatta a hőt, majd 2 kanál vagy egy fagylaltoskanál segítségével egyforma adagokat szaggatunk a masszából az olajba.
4. Időként megforgatva kb. 4-5 perc alatt készre sütjük.
5. A fánkokat papírtörlővel bélelt tálba szedjük, lecsepegtetjük, és még melegen megszórjuk porcukorral.
6. Lekvárral kínáljuk.
Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Túrófánk (Fotó: Mindmegette)