Süssön fánkot egyszerűen, itt a túrófánk

A frissen kisült forró tészta gyümölcslekvárba mártva a legfinomabb.

null
Túrófánk (Fotó: Mindmegette)


Elkészítés: 

1. A túrót a tojással jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a sót. Összegyúrjuk, és állni hagyjuk kb. 5 percig.
2. Közben kb. 2-3 ujjnyi olajat felforrósítunk egy lábasban.  
3. Ha felhevült az olaj (egy kis darab tésztával ellenőrizhetjük), mérsékeljük alatta a hőt, majd 2 kanál vagy egy fagylaltoskanál segítségével egyforma adagokat szaggatunk a masszából az olajba.
4. Időként megforgatva kb. 4-5 perc alatt készre sütjük. 
5. A fánkokat papírtörlővel bélelt tálba szedjük, lecsepegtetjük, és még melegen megszórjuk porcukorral. 
6. Lekvárral kínáljuk. 

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Túrófánk (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.