Ezzel a trükkel igazán finom és krémes lesz a gyümölcsleves

Annyit már most elárulunk, hogy még tejszín sem kell hozzá!

null

Sorozatában olyan konyhai praktikákból szemezget a Mindmegette, amelyeket a kedves olvasók küldtek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükköknek. Most azt tudhatjuk meg, hogyan lesz a legfinomabb a gyümölcsleves – derül ki a mindmegette.hu cikkéből.

 

Ha azt szeretné, hogy a gyümölcsleves igazán krémes legyen, akkor itt egy szuper trükk! Annyit már most elárulunk: még tejszín sem kell hozzá!

Tipp: A gyümölcsleves sokkal finomabb lesz, ha tejfölben elkevert pudingporral habarjuk be. Kicsit savanykás, de mégis krémes!

 

Próbálja ki az alábbi gyümölcsleves-receptet!

 

TEJFÖLÖS CSERESZNYELEVES

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 50 dkg magozott cseresznye
  • 1 rúd fahéj
  • 1 tk egész szegfűszeg
  • 2 szelet citrom
  • 9 dkg cukor
  • 1 csipet só

 

A habaráshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2 ek pudingpor

 

Elkészítés:

1. A tejfölös cseresznyeleves elkészítéséhez egy lábasba öntjük a kimagozott cseresznyét.

2. Hozzáadjuk a leves többi hozzávalóját és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Felforraljuk.

3.  habaráshoz a pudingport kikeverjük a tejföllel, majd adunk hozzá 1-2 merőkanállal a forró cseresznyeléből, ezzel is csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Képernyőkép/Youtube)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.