Sorozatában olyan konyhai praktikákból szemezget a Mindmegette, amelyeket a kedves olvasók küldtek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükköknek. Most azt tudhatjuk meg, hogyan lesz a legfinomabb a gyümölcsleves – derül ki a mindmegette.hu cikkéből.
Ha azt szeretné, hogy a gyümölcsleves igazán krémes legyen, akkor itt egy szuper trükk! Annyit már most elárulunk: még tejszín sem kell hozzá!
Tipp: A gyümölcsleves sokkal finomabb lesz, ha tejfölben elkevert pudingporral habarjuk be. Kicsit savanykás, de mégis krémes!
Próbálja ki az alábbi gyümölcsleves-receptet!
TEJFÖLÖS CSERESZNYELEVES
Hozzávalók:
A leveshez:
- 50 dkg magozott cseresznye
- 1 rúd fahéj
- 1 tk egész szegfűszeg
- 2 szelet citrom
- 9 dkg cukor
- 1 csipet só
A habaráshoz:
- 2 dl tejföl
- 2 ek pudingpor
Elkészítés:
1. A tejfölös cseresznyeleves elkészítéséhez egy lábasba öntjük a kimagozott cseresznyét.
2. Hozzáadjuk a leves többi hozzávalóját és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Felforraljuk.
3. habaráshoz a pudingport kikeverjük a tejföllel, majd adunk hozzá 1-2 merőkanállal a forró cseresznyeléből, ezzel is csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Képernyőkép/Youtube)