Így lesz tökéletes a bográcsos paprikás krumpli

A paprikás krumpli egy igazi magyar klasszikus, ami bográcsban elkészítve a legfinomabb.

null

A szabadtűzön főtt ételek nemcsak attól különlegesek, hogy ízükben megőrzik a felszálló füst illatát, hanem attól is, hogy igazán hangulatos őket elkészíteni. A bogrács tökéletesen alkalmas különféle gazdag levesek vagy egytálételek elkészítésére. Jóféle gulyásleves, halászlé, pörkölt, lecsó, slambuc vagy épp paprikás krumpli is kerülhet az üstbe - mi most ez utóbbira hoztunk egy mennyei receptet és szuper tippeket Széll Tamástól  – olvasható a Mindmegette cikkében.

Széll Tamás tippjei:

- Rakjuk meg a tüzet és hagyjuk leégni, csak ezután lássunk hozzá a paprikás krumpli elkészítésének, hogy ne égessük le a bogrács szélét. 

-  A hozzávalókat - a zöldségeket és a virslit - nyugodtan vághatjuk egy kicsit nagyobb darabokra, hogy a paprikás krumpli igazán rusztikus legyen.

- Onnan tudhatjuk, hogy a krumplink tökéletes állagúra főtt, ha a kés ellenállás nélkül siklik át rajta.

- Az igazán gazdag paprikás krumpli kötelező eleme a galuska. Széll Tamás titkos hozzávalója a tökéletes galuskához pedig nem más, mint a tejföl. Ezt érdemes mindenképp belecsempészni!

- A bográcsban lévő ételt gyakran mozgassuk meg - ez nem feltétlenül keverést jelent, az is jó, ha a bográcsot kicsit megforgatjuk.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.