A szabadtűzön főtt ételek nemcsak attól különlegesek, hogy ízükben megőrzik a felszálló füst illatát, hanem attól is, hogy igazán hangulatos őket elkészíteni. A bogrács tökéletesen alkalmas különféle gazdag levesek vagy egytálételek elkészítésére. Jóféle gulyásleves, halászlé, pörkölt, lecsó, slambuc vagy épp paprikás krumpli is kerülhet az üstbe - mi most ez utóbbira hoztunk egy mennyei receptet és szuper tippeket Széll Tamástól – olvasható a Mindmegette cikkében.
Széll Tamás tippjei:
- Rakjuk meg a tüzet és hagyjuk leégni, csak ezután lássunk hozzá a paprikás krumpli elkészítésének, hogy ne égessük le a bogrács szélét.
- A hozzávalókat - a zöldségeket és a virslit - nyugodtan vághatjuk egy kicsit nagyobb darabokra, hogy a paprikás krumpli igazán rusztikus legyen.
- Onnan tudhatjuk, hogy a krumplink tökéletes állagúra főtt, ha a kés ellenállás nélkül siklik át rajta.
- Az igazán gazdag paprikás krumpli kötelező eleme a galuska. Széll Tamás titkos hozzávalója a tökéletes galuskához pedig nem más, mint a tejföl. Ezt érdemes mindenképp belecsempészni!
- A bográcsban lévő ételt gyakran mozgassuk meg - ez nem feltétlenül keverést jelent, az is jó, ha a bográcsot kicsit megforgatjuk.
A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Mindmegette)