Így vegyük rá a gyereket, hogy több zöldséget egyen

A Mindmegette segít abban, hogy hogyan lehet egészségesen és tudatosan étkezni.

null

A makaróni és a sajt jó álca

Sajtos makaróni? A gyerekek akár minden este szívesen fogyasztják, de muszáj ebbe is zöldséget csempészni valahogy. Jó ötlet, ha valamilyen zöldségpürét – sárgarépát, tököt – adunk a sajthoz. A színe nem fog feltűnni, viszont extra finom ízt és krémességet ad az ételnek – olvasható a Mindmegette cikkében. Ha kevésbé finnyásak vagy esetleg még könnyebben becsaphatók a kölykök, megpróbálhatunk cukkinitésztát keverni a „rendes” tészta közé, és esetleg a reszelt sajtot felturbózhatjuk karfioldarabkákkal.

Zöldségek a húsgombócba

Az ízletes húsgombócokba szinte bármilyen zöldséget belekeverhetünk, csak vágjuk nagyon apróra vagy pürésítsük. A gomba, a sárgarépa, a tök, a spenót mind-mind szép színt ad a húsgombócnak, és jelentősen növeli a vitamin- és rosttartalmát.

Rizs helyett karfiol

Ahol lehet, cseréljük le a rizst karfiol „rizsre”. A szénhidráttartalma nem lesz olyan magas, de a keményítő laktat, így a csere nem annyira drámai, hiszen a végeredmény tápláló lesz.

A krumplipüré jó búvóhely

A legtöbb gyerek szereti a burgonyapürét. Azt nem állíthatjuk, hogy diétás étel lenne, hiszen általában jó sok tejjel, vajjal vagy tejszínnel, esetleg krémsajttal készítjük, hogy biztosan jó étvággyal fogyasszák, ám egy kis csavarral egészségesebbé tehetjük. Hogyan? Egy jó adag burgonyát cseréljünk ki tört karfiolral, így csökkenthetjük a szénhidráttartalmát anélkül, hogy az íze és az állaga megváltozna. Legyünk kreatívak, és próbáljunk meg többféle zöldséggel trükközni: a tök, az édesburgonya, a cukkini mind jó választás lehet.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.