Mivel lehet helyettesíteni a mustárt?

A mustárt fogyaszthatjuk hideg sültekhez, sült kolbászhoz, ízesíthetünk vele salátaöntetet és különböző szószokat, mártásokat.

null

Előfordulhat, hogy az alábbi helyettesítők nem minden receptben működnek! Mielőtt az ételhez adnád, gondold végig, hogy kompatibilisek-e a receptben szereplő többi összetevővel – olvasható a Mindmegette cikkében. Néha az a legjobb, ha nem pótolod semmivel a hiányzó összetevőt  – különösen, ha csak kis mennyiséget ír a recept.

1. Mustárpor

Viszonylag kevés őrölt mustárt igénylő recept van, de ha egyszer valamikor vettél egy zacskóval, most jól jöhet. Legismertebb az angol mustár: a mustármagot porítják, majd különféle fűszerekkel keverek, majd búzaliszttel sűrítik és kurkumával színezik. Színe sárga, púderszerű. Használatkor meleg víz hozzáadásával kell megfelelő sűrűségűre kikeverni.

2. Mustármag

Ha a kamra mélyén találsz egy üveg mustármagot, nyert ügyed van. Egy kávé- vagy fűszerdarálóval őröld meg a magokat, és készítsd el saját mustárodat. A sárga mustármag íze enyhe, a barna vagy fekete erőteljesebb ízű, így utóbbiakból kevesebbet használj, mint amennyit a recept előír.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.