Mivel lehet helyettesíteni a mustárt?

A mustárt fogyaszthatjuk hideg sültekhez, sült kolbászhoz, ízesíthetünk vele salátaöntetet és különböző szószokat, mártásokat.

mindmegette2022. 06. 18. 8:56
null

Előfordulhat, hogy az alábbi helyettesítők nem minden receptben működnek! Mielőtt az ételhez adnád, gondold végig, hogy kompatibilisek-e a receptben szereplő többi összetevővel – olvasható a Mindmegette cikkében. Néha az a legjobb, ha nem pótolod semmivel a hiányzó összetevőt  – különösen, ha csak kis mennyiséget ír a recept.

1. Mustárpor

Viszonylag kevés őrölt mustárt igénylő recept van, de ha egyszer valamikor vettél egy zacskóval, most jól jöhet. Legismertebb az angol mustár: a mustármagot porítják, majd különféle fűszerekkel keverek, majd búzaliszttel sűrítik és kurkumával színezik. Színe sárga, púderszerű. Használatkor meleg víz hozzáadásával kell megfelelő sűrűségűre kikeverni.

2. Mustármag

Ha a kamra mélyén találsz egy üveg mustármagot, nyert ügyed van. Egy kávé- vagy fűszerdarálóval őröld meg a magokat, és készítsd el saját mustárodat. A sárga mustármag íze enyhe, a barna vagy fekete erőteljesebb ízű, így utóbbiakból kevesebbet használj, mint amennyit a recept előír.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.