Előfordulhat, hogy az alábbi helyettesítők nem minden receptben működnek! Mielőtt az ételhez adnád, gondold végig, hogy kompatibilisek-e a receptben szereplő többi összetevővel – olvasható a Mindmegette cikkében. Néha az a legjobb, ha nem pótolod semmivel a hiányzó összetevőt – különösen, ha csak kis mennyiséget ír a recept.
1. Mustárpor
Viszonylag kevés őrölt mustárt igénylő recept van, de ha egyszer valamikor vettél egy zacskóval, most jól jöhet. Legismertebb az angol mustár: a mustármagot porítják, majd különféle fűszerekkel keverek, majd búzaliszttel sűrítik és kurkumával színezik. Színe sárga, púderszerű. Használatkor meleg víz hozzáadásával kell megfelelő sűrűségűre kikeverni.
2. Mustármag
Ha a kamra mélyén találsz egy üveg mustármagot, nyert ügyed van. Egy kávé- vagy fűszerdarálóval őröld meg a magokat, és készítsd el saját mustárodat. A sárga mustármag íze enyhe, a barna vagy fekete erőteljesebb ízű, így utóbbiakból kevesebbet használj, mint amennyit a recept előír.
A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)