Így lesz tökéletes és ropogós a kovászos uborka!

Nem múlhat el a nyár kedvenc savanyúságunk, a kovászos uborka nélkül!

null

A kovászos uborka elkészítéséhez egészséges és lehetőleg azonos méretű, közepes nagyságú uborkákat válogassunk össze.Kovászoláshoz legjobb a 8­-10 cm-­es fürtös uborka – olvasható a Mindmegette cikkében.

Ennek tömör a húsa és apró a magja, így kovászolás után is ropogós, finom marad. A túlérett, sárga uborka nem alkalmas eltevésre. Az alaposan megmosott uborkák végeit vágjuk le, mert keserűek lehetnek. Ezután szurkáljuk meg mindet villával vagy hosszában vágjuk be mindkét oldalukat, hogy jól átjárhassa őket a sós víz.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.