Elkészítése:
- A kapros-rizses lecsó elkészítéséhez a megtisztított, felkockázott vörös-, és fokhagymát megpároljuk egy nagyobb, mélyebb serpenyőben, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük. Hozzáadjuk a megmosott, felkarikázott paprikát és cukkinit, hozzáöntünk egy pici vizet és pár percig pároljuk.
- Utána hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az aprított kaprot és fűszerezzük még friss kakukkfű ágakkal és összefőzzük az egészet.
- Közben a rizst másfélszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a kész lecsóhoz keverjük. Tálalás előtt a kakukkfű ágakat kivesszük belőle. Kínáljunk mellé ízlés szerint pékárut.
Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Mindmegette)