Mitől van káosz a konyhában?

Ritkán használt, rég lejárt alapanyagok, soha ki nem bontott akciós eszközök.

null

Ritkán használt kisgépek

Gyümölcscentrifuga, gofrisütő, mini olajsütő, rizsfőző, ezer éves kávéfőző – ne áltassuk magunkat: ha évekig nem használtuk ezeket az eszközöket, valószínűleg már nem is fogjuk. Hogy miért? Mert nincs rájuk szükség! Maradjunk az alapoknál: turmixgép, konyhai robotgép, késes aprító és talán a pároló. Ennyi. Rengeteg hely felszabadul, ha kidobjuk a nem használt készülékeket – olvasható a Mindmegette cikkében.

Régi, avas olajok

Olívaolaj, tökmagolaj, szőlőmagolaj, repceolaj, stb. – finom és egészséges olajok, amiket megvettünk, mert kellett pár csepp egy ételhez, vagy egyszerűen csak kíváncsiak voltunk az ízére, esetleg épp akciós volt... Itt az idő, hogy szagmintát vegyünk az összes felbontott, szekrény- és kamra mélyén lapuló olajos üvegből és ami avas, azt dobjuk ki.

Teás-és kávésbögrék

Mindannyiunknak van egy szekrénye, ami úgy tele van bögrékkel, ajándék poharakkal, hogy kinyitni is bátor tett, hiszen bármelyik pillanatban kizuhanhatnak az egymásba pakolt, bizonytalanul imbolygó halmok. Ideje szelektálni! Válasszunk néhányat a kedvenceink közül, a többitől pedig szabaduljunk meg!

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.