Hogyan lesz sokáig puha és friss a palacsintatészta?

Érdemes a tésztához adni két extra hozzávalót!

null

Tipp: Ha a palacsintába egy kevés élesztőt és napraforgóolajat is teszel, sokkal puhább és tovább friss lesz.

 – olvasható a Mindmegette cikkében.

1. A palacsinta elkészítéséhez elsőként a tojásokat keverőgéppel felverjük, majd a liszttel váltakozva hozzáadjuk a sót, a tejet, és a szódavizet, utoljára az étolajat és egy kis élesztőt, majd csomómentesre keverjük. 15 percet hagyjuk pihenni.

2. Egy serpenyőt kikenünk olajjal, majd amikor felmelegedett 1 kis merőkanállal teszünk bele a palacsintatésztából úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse. 1-2 percig sütjük, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítjuk, és óvatosan alányúlva megfordítjuk. A másik oldalát már csak fél percet sütjük és lapos tányérra szedjük.

3. A kész palacsintákat ízlés szerint megtöltjük. Akár Nutellával, lekvárral, vagy fahéjas cukorral tálalva is mennyei.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.