1. Banán
A kamrában vagy a pulton tárolt banán nagyjából 2-5 napi marad friss – olvasható a Mindmegette cikkében. Ha tovább szeretnénk megőrizni a frissességét fontos, hogy az érett, megbarnult banánt tartsuk távol a többi banántól és más gyümölcsöktől.Az érett banán ugyanis etilén gázt szabadít fel, ami felgyorsítja a szomszédos gyümölcsök érését. A legjobb, ha minél éretlenebb banánt vásárolunk, és hagyjuk, hogy otthon érjen be. Ha viszont bebarnul a gyümölcs, az sem jelenti feltétlenül azt, hogy ki kell dobnunk, hiszen mennyei banánkenyeret vagy turmixot is készíthetünk belőle.
2. Alma
Mivel az alma - akárcsak a banán - szintén etilén gázt bocsát ki, fontos, hogy ne tartsuk más gyümölcsök mellett közvetlenül. A hűtőben és a pulton tartva nagyjából egy hétig áll el. Utána maximum almás sütikhez ajánljuk!
3. Paradicsom
A paradicsom szereti a meleget, de utálja a hideget. Ha hűtőbe tesszük, akkor hamarabb megpuhul. Inkább hagyjuk a pulton, és akár egy hétig is friss maradhat. De ha megpuhult, akkor sincs veszve minden: készülhet belőle például egy nagy adag paradicsomos tészta!
A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)