Megfizethető helyettesítők drága élelmiszerek helyett

Egyre több különleges, az átlagostól akár nem kevéssel drágább alapanyagot használunk főzés során.

mindmegette2022. 08. 08. 7:09
null

Bor helyett

Akár vörösbor, akár fehér bor kell az ételbe, nem biztos, hogy van otthon olyan, amit szívesen feláldoznánk főzéshez – olvasható a Mindmegette cikkében. Persze főzés közben és utána el lehet kortyolgatni a felbontott palack tartalmát, de ha nem szeretnék feleslegesen pénzt költeni vagy igazából nem is szeretjük a bort, akkor jobban járunk, ha beszerzünk néhány kisebb üveg főzőbort. (Nem, nem olcsó bort, hiszen a silány minőségű lőre az ételbe sem jó.)
A fehér bor helyettesíthető csirkealaplével, csirkehúslevessel, a vörösbor pedig áfonyalével. Ezekkel az alkoholmentes helyettesítőkkel az ételeknek hasonló ízük és állaguk lesz, mint a borral.

Szarvasgomba helyett

A szarvasgomba már nagyon régóta a csúcsgasztronómia szerves részét képezi. Íze fűszeres, az ára pedig igencsak borsos, az átlagember számára szinte megfizethetetlen. Ha ki is próbáljuk, milyen, általában készen kapható, apró üveges pástétom kerül a kosarunkba. Finom ízét azonban a szarvasgomba olaj is remekül visszaadja, ára töredéke a gombáénak. Ez már inkább belefér a költségvetésünkbe, ha valami különlegesre vágyunk.
A gombák közül jó választás a vargánya, amelynek kellemes, csípős íze sok olyan ételhez illik, amely a drágább szarvasgombát igényelné.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.