Ha körül nézünk a konyhai gépek piacán láthatjuk, hogy sokféle turmixgép közül választhatunk. Vásárolhatunk nagy teherbírású, csúcskategóriás készülékeket, de kicsi, könnyen használható gépeket is, attól függően, mire van szükségünk – olvasható a Mindmegette cikkében. A turmixgép praktikus eszköz, biztosan nem fog a konyhaszekrényben kihasználatlanul heverni.
Azonban ahhoz, hogy igazán élvezhessük az előnyeit, ne egy rémálom legyen a használata, a testi épségünk se kerüljön veszélybe, és sokáig használhassuk a gépet, egy fontos szabályt be kell tartanunk: soha ne tegyünk forró ételt a gépbe! Az ok egyszerű: a forró folyadék potenciális veszélyforrás. A turmix teteje a magas hőtől elrepülhet, felrobbanhat a tartály, a gőz súlyos égési sérüléseket okozhat. A meleg ráadásul károsíthatja a turmix késeit, a gép „lelkét”.
A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)