Milyen őszibarackot használjunk?

Végre itt az őszibarackos sütik szezonja!

null

Az őszibaracknak számos különféle változata ismert. Fogyasztásánál, de különösen, ha sütihez szeretnénk felhasználni a barackot, fontos szempont, hogy milyen könnyű eltávolítani a húsukat a magtól – olvasható a Mindmegette cikkében.

Ez alapján három kategóriát különböztetünk meg:

Clingstone („kapaszkodó kő”) – a húst nagyon nehéz elválasztani a magoktól. Lágy hús és édes, enyhén savas íz jellemzi őket, és a leglédúsabb őszibarackok közé tartoznak. Frissen érdemes fogyasztani, bár elsősorban konzerválásra termesztik őket.

Freestone („szabad kő”) – a barackhús könnyedén elválik a magtól. Ezek az őszibarackok általában nagyobbak és keményebbek, ízük pedig fajtától függően változik. Ideális különböző ételek elkészítéséhez.

Semi-freestone („félig szabad”) – az előző kettő hibridje. Éretlen állapotban a hús hozzátapad a maghoz, de az érés folyamán meglazul és viszonylag könnyen elválasztható a hús a magtól. Általában rendkívül édesek és lédúsak. Frissen is finom és süteményekhez is jól használható.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.