Gyenge kávét főzünk
Talán az egyik leggyakoribb hiba a jeges kávé otthoni készítésénél – olvasható a Mindmegette cikkében.
Mivel sok jégre van szükség az ital lehűtéséhez, az felvizezheti a kávét, így extra erős kávé kell ellensúlyozni a jeget.
Baristák azt javasolják, hogy mindig dupla kávé legyen az alap, hiszen az olvadó jég gyengíti a kávé ízét. Minden pohár jeges kávéhoz számoljunk négy teáskanál őrölt kávét. Miután elkészítettük az italt, tároljuk egy üvegedényben a hűtőben.
Klasszikus jégkockát használunk
Az egyik legjobb módja, hogy ne hígítsuk fel a kávét vízzel, ha a jégkockát is kávéból készítjük. A jeges kávé mellett ezeket a jeges kávékockákat felhasználhatjuk például koktélokhoz is.
Ha legközelebb marad a főzött kávéból, fagyasszuk le ahelyett, hogy kiöntenénk.
Kristálycukorral édesítünk
Persze a legjobb, ha nem teszünk bele édesítőt, de ha mégis, soha ne kristálycukorral szórjuk meg, hiszen a túl hideg kávéban nem oldódnak fel a kristályok. A tökéletes jeges kávéhoz használjunk szirupot (vagy a kávét még melegen édesítsük meg).
Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)