Mivel lehet elrontani egy jegeskávét?

Otthon is elkészíthetjük, de ahhoz, hogy igazán jó minőségű legyen a végeredmény, több dologra is figyelni kell.

null

Gyenge kávét főzünk

Talán az egyik leggyakoribb hiba a jeges kávé otthoni készítésénél – olvasható a Mindmegette cikkében.

Mivel sok jégre van szükség az ital lehűtéséhez, az felvizezheti a kávét, így extra erős kávé kell ellensúlyozni a jeget.

 Baristák azt javasolják, hogy mindig dupla kávé legyen az alap, hiszen az olvadó jég gyengíti a kávé ízét. Minden pohár jeges kávéhoz számoljunk négy teáskanál őrölt kávét. Miután elkészítettük az italt, tároljuk egy üvegedényben a hűtőben.

Klasszikus jégkockát használunk

Az egyik legjobb módja, hogy ne hígítsuk fel a kávét vízzel, ha a jégkockát is kávéból készítjük. A jeges kávé mellett ezeket a jeges kávékockákat felhasználhatjuk például koktélokhoz is. 

Ha legközelebb marad a főzött kávéból, fagyasszuk le ahelyett, hogy kiöntenénk.

Kristálycukorral édesítünk

Persze a legjobb, ha nem teszünk bele édesítőt, de ha mégis, soha ne kristálycukorral szórjuk meg, hiszen a túl hideg kávéban nem oldódnak fel a kristályok. A tökéletes jeges kávéhoz használjunk szirupot (vagy a kávét még melegen édesítsük meg).

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.