időjárás 3°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

A legfinomabb hortobágyi palacsinta

Forrás: Mindmegette
2022.09.26. 09:15
borítókép

Ez nem az az étel, amelyet a legkönnyebb elkészíteni, de a végeredmény mindenképpen kárpótol majd.

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, a szalonnát felkockázzuk, a hagymákat megpucoljuk és minden zöldséget apróra feldarabolunk.
  2. A szalonnát megpirítjuk, a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csirkecombokat is.
  3. Amikor a csirke megpirult, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd közepes lángon főzzük, ha kell kevés vízzel pótoljuk a levét.
  4. Ameddig párolódik, kikeverjük a palacsintatésztát és kisütjük azokat.
  5. Ha megpuhult a csirke, kivesszük, kicsontozzuk és felkockázzuk azt.
  6. A pörköltben lévő szalonnás zöldségeket leszűrjük, lecsepegtetjük és hozzáadjuk a húshoz, majd jól összekeverjük az egészet.
  7. A pörkölt levét a tejföl felével és a liszttel behabarjuk.
  8. A palacsintákat megtöltjük, majd a paprikás mártással leöntjük és friss tejföllel kínáljuk.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Hortobágyi palacsinta (Fotó: Mindmegette)