Elkészítés:
- A csirkecombokat megtisztítjuk, a szalonnát felkockázzuk, a hagymákat megpucoljuk és minden zöldséget apróra feldarabolunk.
- A szalonnát megpirítjuk, a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csirkecombokat is.
- Amikor a csirke megpirult, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd közepes lángon főzzük, ha kell kevés vízzel pótoljuk a levét.
- Ameddig párolódik, kikeverjük a palacsintatésztát és kisütjük azokat.
- Ha megpuhult a csirke, kivesszük, kicsontozzuk és felkockázzuk azt.
- A pörköltben lévő szalonnás zöldségeket leszűrjük, lecsepegtetjük és hozzáadjuk a húshoz, majd jól összekeverjük az egészet.
- A pörkölt levét a tejföl felével és a liszttel behabarjuk.
- A palacsintákat megtöltjük, majd a paprikás mártással leöntjük és friss tejföllel kínáljuk.
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Hortobágyi palacsinta (Fotó: Mindmegette)