Cukkini parmezános bundában

Ez a mártogatható finomság egy igazi utolsó pillanatban is elkészíthető vendégváró.

null

Elkészítés:

  1. A megtisztított cukkinit hasábokra vágjuk, és megforgatjuk a zabpehelylisztben.
  2. A tojást gépi habverővel habbá verjük, belekeverjük a lisztet, és a reszelt parmezánt, majd megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a szerecsendióval.
  3. A lisztes cukkinihasábokat a tojásmasszába forgatjuk, és a forró kókuszzsírban mindkét oldalukat megsütjük. Tejfölös mártogatóssal kínáljuk. 
  4. A tejfölös mártogatóshoz megtisztított póréhagymát és 3 szál újhagyma fehér részét vékonyan felszeleteljük. Az újhagyma zöldjét külön felkarikázzuk, a meghámozott fokhagymát finomra vágjuk. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
  5. A lábosban felhevített olajon a póréhagymát és az újhagyma fehér részét a fokhagymával és a citromhéjjal együtt pároljuk 3 percig. Hozzáadjuk az újhagyma zöldjét és a citromlé felét, majd néhány percig még főzzük. Ezután levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk 15 percig. Belekeverjük a tejfölt, a ricottát, valamint a maradék citromlét, és megsózzuk.
  6. A megmosott vagy meghámozott uborkát durvára reszeljük, besózzuk és állni hagyjuk 10 percig. Közben a lestyánt finomra aprítjuk, a maradék újhagymát vékonyra karikázzuk. A kinyomkodott uborkát összeforgatjuk a lestyánnal, az újhagymával és a tejfölös keverékkel, majd sóval ízesítjük. Rudakra vágott nyers zöldségekkel kínáljuk.

 

Az eredeti cikk ITT olvasható

Borítókép: Cukkini parmezános bundában (Fotó: Mindmegette)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.