Így fagyasszuk le az élelmiszereket

Ha a fagyasztóban lévő húson szürkés foltot látunk, vagy ha jégkristályok borítják a jégkrém felszínét, eltöprengünk.

null

A rohanós hétköznapokon és a lusta hétvégéken is életmentő lehet a fagyasztóból elővett étel. Nem jó érzés, ha nem a várt látvány tárul elénk... 

Mi történhetett?

Egyszerűen kiszáradt az étel, amit lefagyasztottunk – olvasható a Mindmegette cikkében. 

A jégkristályok az ételből kikerült nedvességből állnak össze.

A magasabb víztartalmú, nem szorosan lezárt csomagolású élelmiszereknél, vagy azoknál, amelyek gyakran vannak ingadozó hőmérsékletnek kitéve, nagyobb valószínűséggel játszódik le ez a folyamat, míg a jól fagyasztható és jól tárolt élelmiszerek biztonságban vannak. 

Árulkodó látvány

A legtöbb fagyasztott élelmiszeren egyből látható, hogy valami történt. Bizonyos élelmiszertípusoknál azonban nem a jegesedés árulkodó, hanem az étel megváltozott színe. 

Marha- és sertéshús

A húson barna vagy szürkés foltok jelennek meg. 

Ezek az elszíneződött területek biztonsággal fogyaszthatók, de főzés után is szárazak és keményebbek maradnak.

Csirkehús

Gyakori látvány, hogy a fagyasztóból elővett csirkemell széle bézs vagy szürke színű. Sütés után a csirke ezen részei szárazak, rágósak maradnak, de az egészségre nem ártalmasak.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.