A rohanós hétköznapokon és a lusta hétvégéken is életmentő lehet a fagyasztóból elővett étel. Nem jó érzés, ha nem a várt látvány tárul elénk...
Mi történhetett?
Egyszerűen kiszáradt az étel, amit lefagyasztottunk – olvasható a Mindmegette cikkében.
A jégkristályok az ételből kikerült nedvességből állnak össze.
A magasabb víztartalmú, nem szorosan lezárt csomagolású élelmiszereknél, vagy azoknál, amelyek gyakran vannak ingadozó hőmérsékletnek kitéve, nagyobb valószínűséggel játszódik le ez a folyamat, míg a jól fagyasztható és jól tárolt élelmiszerek biztonságban vannak.
Árulkodó látvány
A legtöbb fagyasztott élelmiszeren egyből látható, hogy valami történt. Bizonyos élelmiszertípusoknál azonban nem a jegesedés árulkodó, hanem az étel megváltozott színe.
Marha- és sertéshús
A húson barna vagy szürkés foltok jelennek meg.
Ezek az elszíneződött területek biztonsággal fogyaszthatók, de főzés után is szárazak és keményebbek maradnak.
Csirkehús
Gyakori látvány, hogy a fagyasztóból elővett csirkemell széle bézs vagy szürke színű. Sütés után a csirke ezen részei szárazak, rágósak maradnak, de az egészségre nem ártalmasak.
A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)