Ha gofriról van szó, a legtöbben bármikor képesek vagyunk megenni egy-két darabot – olvasható a Mindmegette cikkében.
Míg a tengerentúlon főképp reggelire fogyasztják, nálunk inkább édességként van jelen az étlapon – pedig a gofri ennél sokkal több.
Ebédre laktató szendvics készíthető belőle, szószokkal, hússal, sajttal vagy zöldségekkel tálalva pedig igazán különleges vacsora lehet.
Csokiszirup és tejszínhab
Örök klasszikus, amit megbolondíthatunk apróra vágott pirított dióval vagy csokireszelékkel is.
Ezektől még ízesebb és ropogósabb lesz a végeredmény.
Igazából nem a legegészségesebb, de vitathatatlanul az egyik legfinomabb feltét.
Fahéjas cukor
Egyszerű feltét, amellyel pont a kellő mennyiségű édes ízt tudjuk a gofrira varázsolni.
A fahéj önmagában is édes, így kevés cukorral is jól csillapítja az édesség utáni vágyat.
Ügyeljünk arra, hogy akkor szórjuk rá a fahéjas cukrot, amíg a gofri még meleg.
Őszibarack és méz
Édes legyen és egészséges is? Megvan!
Tegyünk a gofrira vékony szeletekre vágott őszibarackot és locsoljuk meg mézzel.
Az őszibarack enyhén csípős íze és a méz lágy, édes kombinációja tökéletes választás. Természetesen más gyümölcsökkel is jól párosítható a méz.
A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)