időjárás 15°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Mi a különbség a friss tészta és a száraz tészta között?

Forrás: Mindmegette
2022.09.14. 08:45
borítókép

A házi tészta gazdag íze és zamatos állaga utánozhatatlan.

Friss vagy száraztészta bármilyen receptben felhasználható, de különböző ízűek és állagúak, amelyek befolyásolhatják a végeredményt. Íme a fő különbségek, amelyek segítenek eldönteni, melyiket használjuk – olvasható a Mindmegette cikkében.

Hozzávalók

A száraztészta vízből, durum búzadarából készül, amelyikben tojás is van, azt külön jelölik. A hozzávalókat összekeverik, hogy omlós tésztát kapjanak. A tésztát ezután formázzák, majd szárítják, amíg a nedvesség elpárolog.

A friss tészta gyártásához három hozzávaló szükséges: liszt, tojás és só. Lisztből érdemes 00-ással dolgozni, de lehet vegyíteni, sőt extra összetevőket, friss vagy őrölt zöldfűszereket fűszereket is hozzáadni. 

Nedves alapanyag is hozzádolgozható a tésztához, spenót, cékla sőt sajt is kerülhet bele. Ezektől sokkal ízletesebb lesz a végeredmény.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)