II. Erzsébet halála után még mindig - sőt egyre inkább - a királyi családra figyel a világ. Minden lépésüket szakértők hada elemzi, és egyre-másra kerülnek elő régi alkalmazottak, akik elárulnak néhány furcsa szokást egykori munkaadóikról – olvasható a Mindmegette cikkében.
Grant Harrold, aki 2004 és 2011 között dolgozott Károly komornyikjaként, videóiban megmutatja, milyen a stílusos étkezés.
A Sun ezekből a videókból összeállította, hogyan fogyasztják el előkelő körökben akár a legegyszerűbb ételeket is. Az etikettszakértő szerint egyébként a kifinomult társaságban való étkezés alapja a szép testtartás, illetve a méltóság és a tisztelet megőrzése, függetlenül attól, hogy mi kerül az ember tányérjára.
Müzli desszertkanállal
A müzlit a királyi család tagjai és a velük egy asztalnál étkezők desszertkanállal eszik, amit a jobb kézben tartanak, elkerülve a kifröccsenést. Míg régen az volt udvariatlanság, ha valaki az utolsó cseppig kikanalazta a tálat, ma már az számít illetlenségnek, ha bármi is a tányér alján marad.
A szakértő elmondása szerint a szendvicset ugyan meg lehet enni kézzel, de csak akkor, ha előzőleg kb. ujj méretű szeletekre vágták.
Ha azonban a szendvics zsíros, mert van benne mondjuk szalonna, akkor már késsel és villával kell elfogyasztani. (Harrold arra figyelmeztet, hogy soha nem szabad az egész szendvicset a szánkba tuszkolni, mert nem vagyunk anakondák.)
A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)