Hogyan használjunk kevesebb gázt a főzéshez?

Ha néhány szokásunkat átgondoljuk, máris kevesebb energiát használhatunk fel a főzéshez.

null

 Szökik a gáz

Érdemes időközönként karbantartást végeznünk a gáztűzhelyen – olvasható a Mindmegette cikkében.

Amellett ugyanis, hogy egy esetleges meghibásodás komoly energiapazarlást jelenthet, még veszélyes is, hiszen akár gázrobbanás vagy gázmérgezés is lehet a vége.

A levegőt fűtjük vele

Mindig az edény átmérőjének megfelelő nagyságú és teljesítményű égőfejet válasszuk. A kisebb edényt tegyük a kisebb lángra, míg a nagy fazekak számára tartogassuk a nagyobb lángot.

Ragyogjon a tűzhely

A rendszeres tisztítás is sokat segít, hiszen az apró ételdarabok elnyelik a hőt és csökkentik az eszközök hatékonyságát. 

A főzőlapról mindig takarítsuk le a szennyeződéseket, és az égőket erős szálú kefével gondosan mosogassuk el.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.