Mikrohullámú sütőben olvasztva
Valószínűleg ez a leggyorsabb és legegyszerűbb módja a csokoládé olvasztásának, akár receptösszetevőként, akár fagylalt vagy gyümölcs feltétként van rá szükségünk – olvasható a Mindmegette cikkében.
Ezzel az olvasztási módszerrel könnyen túlfőzhetjük a csokit ahelyett, hogy megolvasztanánk.
1. lépés: Törjük fel vagy vágjuk apró darabokra a csokoládét és tegyük mikrohullámú sütőben használható tálra.
2. lépés: Állítsuk be a mikrohullámú sütőt a maximális teljesítmény felére, és indítsuk el a sütőt 30 másodpercre.
3. lépés: Vegyük ki a csokoládét és keverjük össze.
4. lépés: Tegyük be újabb 30 másodpercre, újra keverjük el, majd folytassuk a mikrózást egyre kisebb melegítési időszakokkal (20 másodperc, majd 10 másodperc).
Mindig, amikor megnézzük az állagát, keverjünk egyet rajta!
Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)