Hogyan lesz mindig tökéletes az olvasztott csokoládé?

Az olvasztott csokoládé sok-sok finom desszert fontos összetevője.

null

Mikrohullámú sütőben olvasztva

Valószínűleg ez a leggyorsabb és legegyszerűbb módja a csokoládé olvasztásának, akár receptösszetevőként, akár fagylalt vagy gyümölcs feltétként van rá szükségünk – olvasható a Mindmegette cikkében.

Ezzel az olvasztási módszerrel könnyen túlfőzhetjük a csokit ahelyett, hogy megolvasztanánk.

 1. lépés: Törjük fel vagy vágjuk apró darabokra a csokoládét és tegyük mikrohullámú sütőben használható tálra.

2. lépés: Állítsuk be a mikrohullámú sütőt a maximális teljesítmény felére, és indítsuk el a sütőt 30 másodpercre.

3. lépés: Vegyük ki a csokoládét és keverjük össze.

4. lépés: Tegyük be újabb 30 másodpercre, újra keverjük el, majd folytassuk a mikrózást egyre kisebb melegítési időszakokkal (20 másodperc, majd 10 másodperc). 

Mindig, amikor megnézzük az állagát, keverjünk egyet rajta!

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.