Üvegpohár
Biztosan tele van a konyhaszekrény különböző méretű poharakkal – olvasható a Mindmegette cikkében.
Válasszunk egy tetszőleges méretűt, fordítsuk meg, lisztezzük be a szélét és máris kész a kiszúró!
Fontos, hogy a lisztezés ne maradjon ki, mert különben a tészta könnyen beleragadhat a pohárba.
Egyszerűbb lesz a dolgod, ha vékony üvegpohárral dolgozunk, mert az könnyebben vágja el a tésztát.
Üres konzervdoboz, kupak
Üres gyümölcskonzerv-doboz, esetleg egy nagyobb szájú üveg kupakja? Ha a méret és a forma megfelel, máris formázhatjuk a kekszeket! A dobozzal lesz előtte egy kis dolgunk: távolítsuk el mindkét végét (így nem kell aggódnunk, hogy a tészta beleragad), majd mosogatószeres szivaccsal mossuk ki az üres hengert.
Öblítsük el, töröljük szárazra és a kekszkiszúró készen is áll a használatra.
Ugyan ezzel a módszerrel könnyebben deformálódik a tészta, de ez nem probléma, hiszen egyszerűen visszahajlítgathatjuk, mikor a tepsibe teszed.
Pogácsaszaggató
Jó, nem olyan modern, mint a műanyag vagy szilikon kekszkiszúrók és minta sem lesz a tetején, de ha megvan a nagyitól örökölt pogácsaszaggató, akkor nincs nehéz dolgunk.
Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás Pexels)