A hónap kedvenc alapanyagai

Ezeket a hagyományos karácsonyi ételekhez is felhasználhatjuk majd.

null

Mandula

A mandulabél nyersen vagy pirítva és sózva kedvelt ropogtatnivaló – olvasható a Mindmegette cikkében.

Ledarálva vagy aprítva süteményekhez és panírozáshoz használható, finomra őrölve lisztpótló. 

A marcipán alapanyaga. Likőrt is készítenek belőle.

Mák

A mákszemekből hidegen sajtolt olaj egyenértékű az olívaolajjal, kitűnő salátákhoz. A cukorral vagy mézzel édesített darált mákot kifőtt tészta (metélt, gombóc) ízesítésére és sütemények töltésére használhatjuk.

Dió

A dióbél hónapokig eltartható száraz, hűvös, fénytől védett helyen (zárt dobozban a hűtőben vagy zsákban felakasztva a kamrában). 

Markánsabb ízt kap, ha megpirítjuk. 

A darált diót használjuk fel, mert hamar megavasodik.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.