A tökéletes amerikai palacsinta titka, természetesen a részletekben rejlik. A jó pancake-ban sütőpor és szódabikarbóna is, van, hiszen az egyik felfele, a másik széltében húzza a tésztát. A tejföl savtartalma pedig reakcióba lép a kelesztő anyagokkal, ettől válik a tészta még könnyebbé és buborékosabbá – olvasható a Mindmegette cikkében.
A hab felverését se hagyjuk ki, megint csak azért, hogy a tészta a lehető leglégiesebb legyen!
És akkor a recept. A pancake-t vastag fenekű serpenyőben süssük, alacsony lángon, mert különben pillanatok alatt odakozmál!
Elkészítése:
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat. Tegyük félre.
- A tojásokat válasszuk szét, a vajat olvasszuk fel. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá.
- A tojássárgákat, egy habverővel keverjük össze a tejjel és a tejföllel, majd folyamatos keverés mellett, fokozatosan adjuk a nedves hozzávalókhoz a lisztes keveréket, és keverjük csomómentesre.
- Óvatosan, egy spatulával adjuk a masszához a felvert fehérjéket.
- Egy vastag fenekű palacsintasütőt hevítsünk közepesen melegre, és az egészet kenjük ki vékonyan olajjal.
- A sütőbe csorgassunk egy kisebb merőkanálnyi palacsintatésztát, vagy ha nagy a sütő, egyszerre többet, egymástól olyan messze, hogy a tésztakarikák ne folyjanak össze.
- Hagyjuk a palacsinta egyik oldalát aranybarnára pirulni kb. 3 perc alatt, majd óvatosan, egy spatula segítségével fordítsduk át. A második oldal már sokkal gyorsabban meg fog sülni!
- Tálaljuk a palacsintákat tradicionálisan: egy kocka vajjal, kék áfonyával megszórva, juharsziruppal gazdagon meglocsolva, vagy úgy, ahogy a gyerekek szeretik, egyszerűen nutellával vastagon megkenve!
Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)