Hogyan törjünk diót?

Bármennyire is furcsán hangzik, de itt az ideje lassan az ünnepekre készülődni.

null

Ha karácsonyi süteményről van szó, akkor nem vitás, hogy a dió egy elengedhetetlen alapanyag. Legyen szó bejgliről, zserbóról vagy pozsonyi kifliről, ez a csonthéjas finomság nagyon jó szolgálatot tesz a sütések során – olvasható a Mindmegette cikkében.

A töréssel persze akadhatnak gondok, ezért hoztunk most néhány jól bevált tippet, amit ha megfogadtok, gyerekjáték lesz a diótörés. 

A nagy munka közben azért nyugodtan egyetek meg nyersen néhány darabot, hiszen tele van értékes olajokkal, növényi rostokkal és ásványi anyagokkal.

A csonthéjas finomság

A dió kiváló alapanyag süteményekhez, húsokhoz, szószokhoz. Egyszerűen szinte mindenhez illik. 

Azonban feltörése nem csak nehézkes, de kisebb-nagyobb baleseteket is okozhat. 

Szerencsére már tudjuk, hogy mi a tökéletes módszer!

Gőzöljük ki előre

Forraljunk fel egy nagy lábasban vizet, majd helyezzünk bele egy szűrőt. 

Ha már forr a víz, akkor jöhetnek az elfogyasztásra szánt diók. 

Hagyjuk gőzölődni másfél-két órát, majd emeljük ki őket a szűrő segítségével. Ezután a dió már kézzel is bonthatóvá válik.

Áztassuk be őket

Az előzőnél ez egy kicsit lassabb módszer, de igazán hatásos. 

Egy lavórt töltsünk meg vízzel, majd nincs más dolgunk, mint belehelyezni a kívánt mennyiségű diót. 

A legegyszerűbb lépés következik: hagyjuk ázni 10-12 órát. Másnap reggel már puszta kézzel le tudjuk róla szedni a héjat.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.