A házilag sütött kekszek esetében fontos, hogy mielőtt elcsomagoljuk őket, hagyjuk teljesen hidegre hűlni. Így nem fognak összeragadni, állaguk ropogós marad, és szebbek is maradnak.
A nagy, öblös, zárható kekszes dobozok ideálisak a tárolásra.
A hosszabb eltarthatóság érdekében érdemes az egyes kekszféléket külön-külön dobozban tartani. Az is jó megoldás, ha a dobozban lévő kekszek közé sütőpapírt teszünk elválasztásképp.Így tárold a karácsonyi sütiket, hogy sokáig frissek maradjanak Így nem keverednek össze a különféle aromák.
Az eltarthatóságuk a tésztától és a tölteléktől függ. A szárazabb kekszek, aprósütmények akár hosszú hetekig elállhatnak, azokat, amelyekben krémes töltelék van, viszont érdemes néhány napon belül elfogyasztani, addig pedig hűtőben tárolni.
Ezek a sütemények - csakúgy, mint a gyümölcskenyér - akkor a legfinomabbak, ha fogyasztásuk előtt 2 héttel már elkészítjük őket.
Így van idejük megpuhulni, és az ízek is összeérnek a tésztában. Ha a dobozukba 1-1 almagerezdet teszünk, még tovább frissek maradnak, akár egy hónapig is.
Az eredeti cikk Így tárold a karácsonyi sütiket, hogy sokáig frissek maradjanak címmel olvasható a Mindmegette oldalán.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)