Így tároljuk a karácsonyi sütiket, hogy sokáig frissek maradjanak

Ha karácsony, akkor süteménnyel megpakolt asztalok.

null

A házilag sütött kekszek esetében fontos, hogy mielőtt elcsomagoljuk őket, hagyjuk teljesen hidegre hűlni. Így nem fognak összeragadni, állaguk ropogós marad, és szebbek is maradnak.

A nagy, öblös, zárható kekszes dobozok ideálisak a tárolásra. 

A hosszabb eltarthatóság érdekében érdemes az egyes kekszféléket külön-külön dobozban tartani. Az is jó megoldás, ha a dobozban lévő kekszek közé sütőpapírt teszünk elválasztásképp.Így tárold a karácsonyi sütiket, hogy sokáig frissek maradjanak Így nem keverednek össze a különféle aromák.

Az eltarthatóságuk a tésztától és a tölteléktől függ. A szárazabb kekszek, aprósütmények akár hosszú hetekig elállhatnak, azokat, amelyekben krémes töltelék van, viszont érdemes néhány napon belül elfogyasztani, addig pedig hűtőben tárolni.

Ezek a sütemények - csakúgy, mint a gyümölcskenyér - akkor a legfinomabbak, ha fogyasztásuk előtt 2 héttel már elkészítjük őket. 

Így van idejük megpuhulni, és az ízek is összeérnek a tésztában. Ha a dobozukba 1-1 almagerezdet teszünk, még tovább frissek maradnak, akár egy hónapig is.

Az eredeti cikk Így tárold a karácsonyi sütiket, hogy sokáig frissek maradjanak címmel olvasható a Mindmegette oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.