időjárás 1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Melyik ételt tiltotta ki III. Károly a palotából?

Forrás: Mindmegette
2022.11.14. 14:26
borítókép

Az angol királyi család szolgálatában álló séfek az elmúlt években elég sok mindent elárultak munkaadóik étkezési szokásairól.

A ma 75. születésnapját ünneplő III. Károly brit uralkodó híresen kényes arra, hogy mit eszik és persze az sem mindegy, hogy miként tálalják az ételeket. Azt már tudjuk, hogy a reggelije elképzelhetetlen tojás nélül, nem ebédel és az is kiderült, hogy a kedvenc étele az erdei gombás rizottó biobárányhússal – amiben a hús és a gomba természetesen a saját birtokáról kell, hogy származzon – olvasható a Mindmegette cikkében.

Darren McGrady, volt királyi séf szerint Károlyt mindig is érdekelte az étel: szereti pontosan tudni, hogy az alapanyokat honnan szerezték be, és mit szolgálnak fel.

Andrew Farquharson, a Clarence House helyettes háztartásmestere elárulta, a libamáj 14 éve tiltólistás étel az egész udvarban. Az egykori walesi herceg még 2008-ban határozatban rögzítette, hogy a királyi család nem fogyaszt többé kacsa- és libamájat, mert az étel az állatok kihasználásával és kínzásával jár együtt

Károly állítólag megerősítette, hogy amíg ő a király, addig a palotába senki nem fogyaszthat libamájat, mivel ő maga sem hajlandó megenni.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: III. Károly brit király (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)