A kifejezetten a citrusfélék héjának reszelésére szolgáló eszköz praktikus, hiszen a citromot, a narancsot vagy a lime-ot széles körben használjuk a konyhában. Édes és sós ételeket ízesítünk a citrusokkal, a desszertektől kezdve az önteteken át a mártásokig sokféle ételbe tesszük, hogy pikánsabb, savanykásabb legyen az ízük. De természetesen nem csak citrusokat reszelhetünk ezzel a reszelővel – olvasható a Mindmegette cikkében.
Vaj aprításához
Sütés előtt elfelejtettük kivenni a vajat a hűtőből? Semmi gond!
A hideg vajat a reszelőn végighúzva apró, finom forgácsokat kapunk, amelyekkel sokkal könnyebb dolgozni, mintha késsel darabolnánk fel a vajat.
Fokhagyma préseléshez
Ha nincs kedvünk elővenni a fokhagymanyomót (ami könnyen előfordulhat, tekintve, hogy nagyon macerás elmosni…) reszeljük le a citrushéjreszelőn a meghámozott fokhagymagerezdeket. Finom pasztát kapunk, amivel ízesíthetjük a zöldségeket, húsokat, leveseket.
Csokireszelék készítéshez
Ha egészen finom csokireszelékre van szükségünk krém készítéséhez, vagy torták, sütemények díszítéséhez, érdemes citrushéjreszelővel dolgozni.
A kávénkat, kakaónkat is ízesítsük az így finomra reszelt csokival: sokkal finomabb lesz az italunk, mintha csak kakaóport szórnánk rá.
Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)