időjárás 1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Mire használhatjuk a citrushéjreszelőt?

Forrás: Mindmegette
2022.11.19. 09:20
borítókép

A legtöbb konyhában számtalan felesleges dolog található, de a citrushéjreszelő nem ilyen.

A kifejezetten a citrusfélék héjának reszelésére szolgáló eszköz praktikus, hiszen a citromot, a narancsot vagy a lime-ot széles körben használjuk a konyhában. Édes és sós ételeket ízesítünk a citrusokkal, a desszertektől kezdve az önteteken át a mártásokig sokféle ételbe tesszük, hogy pikánsabb, savanykásabb legyen az ízük. De természetesen nem csak citrusokat reszelhetünk ezzel a reszelővel – olvasható a Mindmegette cikkében.

Vaj aprításához

Sütés előtt elfelejtettük kivenni a vajat a hűtőből? Semmi gond! 

A hideg vajat a reszelőn végighúzva apró, finom forgácsokat kapunk, amelyekkel sokkal könnyebb dolgozni, mintha késsel darabolnánk fel a vajat.

Fokhagyma préseléshez

Ha nincs kedvünk elővenni a fokhagymanyomót (ami könnyen előfordulhat, tekintve, hogy nagyon macerás elmosni…) reszeljük le a citrushéjreszelőn a meghámozott fokhagymagerezdeket. Finom pasztát kapunk, amivel ízesíthetjük a zöldségeket, húsokat, leveseket.

Csokireszelék készítéshez

Ha egészen finom csokireszelékre van szükségünk krém készítéséhez, vagy torták, sütemények díszítéséhez, érdemes citrushéjreszelővel dolgozni. 

A kávénkat, kakaónkat is ízesítsük az így finomra reszelt csokival: sokkal finomabb lesz az italunk, mintha csak kakaóport szórnánk rá.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)