Mivel lehet helyettesíteni a natúr joghurtot?

Kellemetlen, ha főzés vagy sütés közben döbbenünk rá, hogy hiányzik egy fontos alapanyag.

null

A joghurt az elmúlt évtizedben lett egyre népszerűbb alapanyag főzéshez, sütéshez – olvasható a Mindmegette cikkében.

Egyrészt egészségvédő hatása miatt, másrészt sokkal lágyabb lesz tőle a tészta, és nem morzsálódik annyira – és az íze is krémesebb, teljesebb. 

Mint a legtöbb főzési alapanyag, a natúr joghurt is több mindennel helyettesíthető. Mutatjuk, hogy mi az, amikhez bátran nyúlhatsz, és melyeket jobb, ha inkább nem használsz fel.

Tejföl

Univerzális joghurtpótló. 

A legtöbb esetben ugyanis a natúr joghurt (vagy görög joghurt) simán használható tejföl helyett – és fordítva. 

A tejföl hasonló állagú, mint a joghurt, így bátran használhatod helyettesítőként 1:1 arányban. Probléma akkor lehet, ha zsírszegény tejföl van csak otthon: ebben az esetben csak hideg ételeknél (pl. mártogatósokba, szószokba) működik a helyettesítés. Meleg ételeknél ugyanis „szétesik”, „szétfolyik” a zsírszegény tejföl, így nem a kívánt textúrájú lesz a végeredmény.

Görög joghurt

A görög joghurt minden esetben tökéletesen helyettesíti a natúr joghurtot. 

Ugyanúgy viselkedik sütés, főzés során – sőt az íze még finomabb, az állaga még krémesebb lesz a végterméknek. 

Csakúgy, mint a tejfölt, a görög joghurtot is 1:1 arányban használhatod helyettesítésre.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.