Hogyan használjuk fel a megmaradt csokimikulásokat?

Legyen szó süteményről, forró italról, mártogatósról vagy valamilyen roppanós díszítő elemről.

null

Forró finomság

Télen nagy szezonja van a gyerekek körében a forró csokinak. Ezt az élmény viszont nem csak finommá, hanem látványossá is teheti. Csomagoljuk ki a mikulásfigurát és tegyük egy szép karácsonyi bögrébe vagy üvegpohárba.

 A tejet forraljuk fel, majd ha már elég meleg, akkor öntsük rá a csokoládéra.

 Végezetül pedig nem hiányozhat más a tetejéről, mint egy kis tejszínhab.

Elő a reszelővel!

A karácsonyi sütik tetején is megmutathatjuk új formában el nem használt télapó csokijainkat. 

Tegyük be csomagolásostul a mélyhűtőbe 1-2 órára.

 Ezután szedjük a le a borítást és vegyünk elő egy reszelőt. A fagyott csokiból pár pillanat alatt készíthetünk csokireszeléket.

Egy gyors desszert

A csokihab a világ egyik legkönnyebb sütije, azonban némi díszítéssel mégis izgalmassá varázsolhatjuk. 

Először verjük habbá az ízesített tojásfehérjét.

 Ezután olvasszuk fel télapónkat és keverjük a habba. A finomságot helyezzük a hűtőbe 2-3 órára.

A teljes cikk Így nem fog rád romlani a maradék csokimikulás címmel olvasható a Mindmegette oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.