Forró finomság
Télen nagy szezonja van a gyerekek körében a forró csokinak. Ezt az élmény viszont nem csak finommá, hanem látványossá is teheti. Csomagoljuk ki a mikulásfigurát és tegyük egy szép karácsonyi bögrébe vagy üvegpohárba.
A tejet forraljuk fel, majd ha már elég meleg, akkor öntsük rá a csokoládéra.
Végezetül pedig nem hiányozhat más a tetejéről, mint egy kis tejszínhab.
Elő a reszelővel!
A karácsonyi sütik tetején is megmutathatjuk új formában el nem használt télapó csokijainkat.
Tegyük be csomagolásostul a mélyhűtőbe 1-2 órára.
Ezután szedjük a le a borítást és vegyünk elő egy reszelőt. A fagyott csokiból pár pillanat alatt készíthetünk csokireszeléket.
Egy gyors desszert
A csokihab a világ egyik legkönnyebb sütije, azonban némi díszítéssel mégis izgalmassá varázsolhatjuk.
Először verjük habbá az ízesített tojásfehérjét.
Ezután olvasszuk fel télapónkat és keverjük a habba. A finomságot helyezzük a hűtőbe 2-3 órára.
A teljes cikk Így nem fog rád romlani a maradék csokimikulás címmel olvasható a Mindmegette oldalán.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)