Hogyan készítsünk klasszikus kardinális szeletet?

Sokkal egyszerűbb, mint amilyennek első ránézésre tűnik, a végeredmény pedig isteni!

null

Sütisuli néven futó sorozatunk azért indult, hogy bevezessünk benneteket a desszertkészítés legalapvetőbb titkaiba. A rovat receptvideóinak köszönhetően ti is hamar profik lesztek, ezért nem fogtok zavarba jönni, ha valami finomat kell sütnötök. 

Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója könnyen és érthetően vezet be mindenkit a süteménykészítés rejtelmeibe, amit a soron következő, osztrák gyökerekkel rendelkező kardinális szelet is jól bizonyít. 

Sokkal egyszerűbb ez a desszert, mint azt elsőre gondolnád, de erről ti is hamar megbizonyosodhattok, ha megnézitek a következő videót.

A kardinális szelet eredete egyébként a Monarchia idejébe nyúlik vissza. Több forrás szerint is osztrák eredetű, akárcsak az isler vagy a Sacher-torta. Elképesztően finom, légiességét pedig a hozzá felvert rengeteg tojásfehérje adja. Szinte elolvad a szájban.

Az eredeti cikk Klasszikus kardinális szelet, a habos-krémes sütemények császára címmel olvasható a Mindmegette oldalán. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.