Így készül a tökéletes húsvéti kuglóf

Az ünnepi menüsor megkoronázása ez a mennyei desszert.

null

Elkészítés: 

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejet. Elkeverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a cukros-tojássárgájás keverékhez adjuk. Ezután rászitáljuk a lisztet és a sütőport.
  3. A tészta egyharmadát visszatesszük a tojásfehérjés tálba, és elkeverjük benne a kakaóport. A kétharmadba belereszeljük a narancs héját.
  4. Kivajazott kuglófformába öntjük a fehér tésztát, majd ráborítjuk a kakaósat, és egy kicsit összekeverjük, hogy márványos legyen.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően átsült-e. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd meghintjük porcukorral, és felszeletelve tálaljuk.
    Az eredeti cikk Húsvéti kuglóf címen olvasható a Mindmegette oldalán.
    Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.