Csorbaleves: hogy csak annyira legyen savanykás, amennyire kell

Íme, az egyik legfinomabb leves receptje!

null

Egy lábasban felmelegítjük az olajat. Ezen megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megsózzuk, megborsozzuk.

A sárgarépát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval és a feldarabolt gombával együtt a hagymához adjuk. Átpirítjuk, majd felengedjük kb. másfél liter vízzel – ajánlotta a mindmegette.hu.

Amíg felforr, elkészítjük a gombócokat. A darált húst megsózzuk, és fűszerezzük őrölt köménnyel. Hozzáadjuk a tojást, a rizst és az apróra vágott zellerlevelet. Ezután vizes kézzel kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk a masszából.

Ha felforrt a leves, közepes lángra tesszük, majd óvatosan beleeresztjük a gombócokat. Ekkor hozzáadjuk a lestyánt és a frissen aprított zellerzöldet. Végül citromlével ízesítjük. Kb. 15-20 perc főzzük, amíg a gombócok megpuhulnak.

Borítókép: illusztráció (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.