ELKÉSZÍTÉS
- Elkészítjük a palacsintát. A lisztet csomómentesre keverjük a tojással, a tejjel, sóval, zsemlemorzsával és olajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
- Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd belekeverjük a pirospaprikát. A tojásokat megfőzzük, felszeleteljük és beteletesszük a pörkölt alapba, sóval, borssal fűszerezzük. Majd megtöltjük vele a palacsintát.
- A palacsintákat bepanírozzuk, először a lisztbe, aztán a tojásba, végül a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
- A mártáshoz az apróra vágott petrezselymet kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a lisztet. Kicsit pirítjuk, majd felöltjük a lejszínnel. A végén sózzuk.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Tojáspörkölttel töltött rántott palacsinta (Fotó: Mindmegete.hu)