A klasszikus almás pite

Ezt az édességet mindenki szereti, nem véletlenül.

null

Az almás lepény tésztájához a sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. 

A tésztából két cipót formázunk, és letakarva 30 percet pihentetjük. 

Közben az almát lereszeljük, ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat. Ezután megpároljuk, és kihűtjük. Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 23×34 cm-es tepsit – folytatta a recept ismertetését a mindmegette.hu. 

Az egyik cipót tepsi méretre nyújtjuk és belehelyezzük. Megszórjuk darált dióval, rátesszük a tölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. 

Villával itt-ott megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson belőle sütés közben. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, majd 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, megszórjuk vaníliás porcukorral, és felszeleteljük.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.