Az almás lepény tésztájához a sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
A tésztából két cipót formázunk, és letakarva 30 percet pihentetjük.
Közben az almát lereszeljük, ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat. Ezután megpároljuk, és kihűtjük. Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 23×34 cm-es tepsit – folytatta a recept ismertetését a mindmegette.hu.
Az egyik cipót tepsi méretre nyújtjuk és belehelyezzük. Megszórjuk darált dióval, rátesszük a tölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
Villával itt-ott megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson belőle sütés közben. A tetejét megkenjük tojásfehérjével, majd 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, megszórjuk vaníliás porcukorral, és felszeleteljük.
Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)